Grand Prix Zagreb 2022

16.7.2022. članovi Judo kluba “Vinkovci” posjetili su Arenu Zagreb u kojoj se održavao Grand Prix, veliki turnir svjetske razine na kojem plasmani donose bodove za Olimpijske igre 2024 u Parizu. Uz trenera Marka Bošnjaka i članove kluba, natjecanje je pratio i počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza te predsjednik Judo kluba “Vinkovci” Tomislav Čuljak.

U organizaciji natjecanja pomogli su trenerica i sutkinja Ivana Kalinić i sudac Igor Plavšić. Natjecanje se proteže od 15.-17. srpnja, a Vinkovčani su stigli na 2. dan te su sa tribina podržavali naše Judaše među kojima su bile Iva Oberan, Lara Cvjetko te aktualna svjetska prvakinja Barbara Matić. “Želimo se zahvaliti Judo klubu “Vinkovci” koji nam je omogućio odlazak na ovakav događaj gdje smo vidjeli jedna od najvećih imena Judo svijeta jer iskustvo koje smo prikupili je neprocjenjivo.

Naši natjecatelji su mogli iz prve ruke vidjeti što se očekuje od judaša svjetske razine te im je to bila dodtna motivacija za njihov trud i trening”Cjelokupni program borbi prenosio se na televiziji na HRT2 što pokazuje veliku ozbiljnost natjecanja, a može se i ponosno priznati kako natjecanja organizirana na prostorima Republike Hrvatske uvijek budu na visokoj razini.