POVODOM SVJETSKOG JUDO DANA U PROSTORIMA SOKOLSKOG DOMA  ORGANIZIRA SE  PRIKUPLJANJE NAMIRNICA I HIGIJENSKIH POTREBŠTINA

Na inicijativu Svjetske judo federacije u cijelom svijetu dana 28.listopada 2022. godine različitim aktivnostima obilježavati će se Svjetski judo dan koji se provodi na dan rođenja utemeljitelja juda Jigora Kana. Ovogodišnja tema obilježavanja je „Inkluzija“ kojom se želi podsjetiti koliko je važno poticati življenje u inkluzivnoj okolini i na taj način doprinositi.

U  razdoblju od 22.-28. listopada 2022. godine Udruga „Mladi protiv gladi“ u Vinkovcima  u Sokolskom domu prikupljati će nekvarljivu hranu i higijenske potrepštine. U tu svrhu članovi Judo kluba „Vinkovci“  koji koriste navedeni objekt prigodno su uredili prostor s ciljem  poticanja svojih članova kluba i njihovih roditelja na doniranje potrebitog.

Osim sudjelovanja u uređenju prostora članovi Judo kluba „Vinkovci“ pod vodstvom Lore Jukić povodom Svjetskog judo dana u istom razdoblju organizirati će dodatne aktivnosti. U dio njih  uvrstiti će se korisnici programa , ali i učenici/ce osnovnih škola.