Rukomet za judo

U suradnji Rukometnog kluba Bjelin Spačva Vinkovci i Judo kluba Vinkovci provedena radionica pod nazivom “Judo za rukomet”

Danas u prostorima Sokolskog doma u Vinkovcima provedena je radionica pod temom Judo za rukomet u kojoj su sudjelovalo 40-ak članova Rukometnog kluba Bjelin Spačva Vinkovci i Judo kluba Vinkovci. Rukometaše je pratio njihov legendarni trener Slobodan Pekić, a voditelj programa uz asistenciju ponajboljih judaša bio Dino Keškić, licencirani trener Hrvatskog judo saveza, polaznik diplomskog studija Kineziološkog fakulteta u Osijeku.

Radionica je bila sastavljena od teoretskog i praktičnog dijela. U teoretskom dijelu Dino Keškić je predstavio koorelaciju karakteristika oba sporta. Ono što se iz juda može implementirati u rukomet su specifična strukturalna kretanja koja omogućavaju održavanje ravnoteže, ali i načini prizemljenja. Zaključio da je spajanje elemenata sporta od izuzetne koristi za sprečavanje ozljeda, ali izgradnju vlastitoga stila izvedbe tehnika.

U praktičnom dijelu treninga rukometaši su se primili posla uz asistenciju članova judo kluba Diane Pavlović, Josipa i Stjepana Ramljaka, Stiva Tomića, Eve Brdar i Lorene Pipunić vrlo brzo su svladali osnove padova i to Yoko ukemi (pad u stranu), Mae ukemi (pad na prsa), Ushiro ukemi (pad unazad) i Zenpo kaiten ukemi (pad naprijed).

Mladen Karlić, predsjednik Judo kluba „Vinkovci“ zahvaljuje se članovima Rukometnog kluba Bjelin Spačva Vinkovci. Izrazio je zadovoljstvo zbog međusobne suradnje i provedene radionice. Potrebitost učenja judo elemenata i padova s ciljem podizanja efikasnosti u vlastitom sportu može biti velika. Sprečavanjem ozljeda kod sportaša/ica može se doprinijeti produljenju sportskih karijera što je od izuzetne važnosti za svakog uključenog pojedinca i razvoj sporta općenito. Nadamo se ponovnoj suradnji s rukometašima, ali i pripadnicima drugih sportova, zaključio je Mladen Karlić.

 

Foto galerija: