Novo izdanje Higl Opena, očekuje se dolazak preko 500 natjecatelja

Judo klub „Vinkovci“ u subotu u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca organizira tradicionalni međunarodni turnir pod nazivom „Higl Open 2023“ za uzraste natjecatelja/ica U-8 do U-23. Ceremonija otvorenja započinje u 10:00 sati.

Na ovome međunarodnome natjecanju očekuje se nastup 500-tinjak natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva, a dolaze borci iz Češke, Makedonije, BiH, Rumunjske, Srbije, Bugarske, Mađarske, Slovenije i drugih zemalja.

Iz Judo kluba „Vinkovci“ na natjecanju će nastupiti 70-ak članova koje će budno pratiti njihovi treneri i natjecatelji.

“Natjecanje će se istovremeno odvijati na četiri borilišta. U suradnji s Hrvatskim judo savezom osigurali smo potrebno stručno osoblje, ponajprije su to suci i voditelji lista. Na natjecanju će biti prisutni naši Vinkovčani Davor Marinić koji obnaša funkciju direktora suđenja Hrvatskog judo saveza te Tomislav Čuljak, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza. Svoju posjetu natjecanju najavio je sportski direktor Europske judo unije Hrvoje Lindi”

Način vođenja lista će biti elektronički tako da će se svi rezultati evidentirani u sustavu odmah biti dostupni na stranicama Hrvatskog judo saveza. Za nagrade su osigurane medalje, pehari za ukupni poredak, „kristali“ za najbolje natjecateljice i natjecatelje u 7 uzrasta.

“Članovi Judo kluba Vinkovci iskusni su i vješti provoditelji sportskih događanja. Sigurno da je Higl Open jedan od najzahtjevnijih događaja u organizacijskom i financijskom smislu. Puno su nam pomogli Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Turističke zajednica Vukovarsko-srijemske županije te ostali sponzori i donatori. Pripreme teku u najboljem redu te se nadamo uspješnoj provedbi organizacije na zadovoljstvo svih uključenih.”

Judo je olimpijski sport kojem popularnost posljednjih godina raste. Zasluga je to naših reprezentativaca ponajprije Barbare Matić i Lare Cvjetko koje u uzrastu seniorki postižu vrhunska sportska dostignuća, ali i Hrvatskog judo saveza koji organizira velike sportske manifestacije. Podsjećam samo na činjenicu da je u kolovozu u Zagrebu održan Grand prix za seniore te Svjetsko prvenstvo za kadete.

“Ovim putem se zahvaljujemo na suradnji i obitelji Higl koja je aktivno uključena u organizaciju i provedbu natjecanja”, zaključuju iz kluba.