Članovi Judo kluba “Vinkovci” osvojili 3 medalje na prvenstvima Hrvatske

Proteklog vikenda u Zagrebu održana su dva prvenstva Hrvatske u judu i to 21.10.2023. godine za uzrast mlađih kadeta/kinja, a 22.10.2023. godine za uzrast mlađih seniora/ki.

U uzrastu mlađih kadeta iz Judo kluba „Vinkovci“ iz Vinkovaca  nastupilo je 5 natjecatelja/ica od kojih je Eva Brdar u kategoriji do 44 kilograma osvojila 2. mjesto.  Plasman je osiguran pobjedama u četvrtfinalu  u  susretu s  Rimom Konvični iz Judo kluba „Panda“ Zagreb te u polufinalu u susretu s Tenom Vuksanović iz Judo kluba Lotus Zagreb.

Finalnu borbu Eva je izgubila je od Petre Ugarković iz Judo kluba „Zagreb“ iz Zagreba. Podsjetimo samo da je Evi ovo 2. odličje s prvenstava Hrvatske. Naime, 2022. godine bila je osvajačica istoga.

Ostali natjecatelji koji su nastupili iz Judo kluba „Vinkovci“ iz Vinkovaca su Lorena Pipunić koja je osvojila 7. mjesto u kategoriji preko 70 kilograma, te Luka Lovrić Jovanović, David Bajušić i Marko Jugec Bliml koji su ostali bez plasmana.

U uzrastu mlađih seniora iz Judo kluba „Vinkovci“ nastupilo je također 5 natjecatelja/ica od kojih je Diana Pavlović u kategoriji do 70 kilograma osvojila 2. mjesto.  Plasman je osiguran pobjedama u četvrtfinalu  u  susretu s  Janom Ljubičić iz Judo kluba „Pujanke“ Split te u polufinalu u  susretu sa Sarom Šančić iz Judo kluba „Samobor“ iz Samobora.
Finalnu borbu Diana je izgubila je od Karle Kulić iz Judo kluba „Pujanke“ iz Splita.  Diani je ovo bilo 5. odličje s prvenstava Hrvatske u borbama.

Na istome prvenstvu Stiv Tomić osvojio je 3. mjesto u kategoriji do 60 kilograma. U četvrtini finala izgubio je borbu od Ivana Venosa iz Judo kluba „Zagreb“ iz Zagreba. U repasažu je pobijedio Marka Prkačina iz Judo kluba „Dubrovnik 1966“ Dubrovnik te Leona Šuteja iz Judo kluba „Dugave“ Zagreb. Treće mjesto osvojio je iz susreta s Filipom Knezom iz Judo kluba „Šibenik“ iz Šibenika. Stivu je ovo također 5. odličje s prvenstva Hrvatske u borbama  općenito, međutim 1. u uzrastu mlađih seniora. Stiv po svojem uzrastu pripada kadetima, stoga s pravom možemo od njega očekivati uspjehe i u budućnosti.

Ostali natjecatelji iz Judo kluba „Vinkovci“ koji su nastupili na natjecanju su Magdalena Bliml koja je osvojila je 5. mjesto u kategoriji do 63 kilograma, a bez plasmana ostali su Andrija Bliml i Marko Jugec Bliml.

Natjecatelje na oba prvenstva vodila je trenerica Ivana Kalinić. Predsjednik kluba Mladen Karlić nakon osvojenog pehara za 1. mjesto u ekipnom poretku klubova  na međunarodnom turniru  Higl Open 2023. održanom u Vinkovcima  izuzetno je zadovoljan postignutim uspjesima klupskih judaša/ica na proteklim prvenstvima Hrvatske. Također, najavio je nastup članova kluba na međunarodnom turniru „Josip Potnek“ koje će se održati u Osijeku 28.10.2023. godine. Svim ljubiteljima juda poželio je sve najbolje povodom predstojećeg Svjetskog judo dana koji se obilježava u cijelom svijetu na inicijativu Svjetske judo federacije također na dan 28. listopada.