Bronca s europskog kupa za Stiva Tomića

U subotu dana 10.2.2024. godine u talijanskom gradu Follonica održan je Europski kup za uzrast kadeta koji bodovni međunarodni turnir iz  kalendara Europske judo unije. Na njemu je nastupio ukupno je nastupilo 461 natjecatelja i natjecateljice  iz 27 zemalja.

Na navedenom natjecanju nastupio je ponajbolji natjecatelj iz Judo kluba „Vinkovci“, peterostruki osvajač medalja s prvenstava Hrvatske Stiv Tomić u kategoriji – 66 kilograma koja je bila zastupljena s  58 natjecatelja. Judo je olimpijski sport koji uživa veliku popularnost u cijelom svijetu. Brojna i jaka konkurencija na ovakvom natjecanju je uvijek prisutna, međutim Stiv je odlučio  okruniti sav uloženi trud u svoje treniranje. To se vidjelo od samoga početka natjecanja!

Suvereno je  vladao svojim borilištem te je u četiri borbe pobijedio dva Talijana, te Čeha  i Hrvata.

Nažalost,  u polufinalu je nakratko zaustavljen od sunarodnjaka Davida Šege. U repasažu  u 6. i posljednjoj borbi pobjeđuje Francuza IshakaTabeta  što mu je donijelo 1. brončanu medalju s Europskog kupa.

Svi oni koji znaju Stiva znaju da je osvojena medalja rezultat dugotrajnog treniranja i upornosti. Njegova trenerica Ivana Kalinić koja ga je pratila i  na ovome natjecanju vrlo je zadovoljna postignutim rezultatom.  I samoj,  ovo postignuće puno znači.  Najavila je da Stiva i nekoliko klupskih kolega i kolegica vrlo uskoro čekaju kadetske pripreme u Poreču, a nakon toga nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Uprava Judo kluba „Vinkovci“   zadovoljna je postignutim rezultatom Stiva na Europskom kupu što je zasigurno rezultat velikih ulaganja proteklih godina.  Također, veseli ih i nedavni rezultat mlade  Eve Brdar koja je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u uzrastu kadetkinja osvojila zlatno odličje, ali i svih onih koji vrijedno treniraju i napreduju. Godina 2024. za članove kluba i Upravu započela je radno i uspješno. Samo treba nastaviti punim jedrima naprijed!